BejelentésCsajoknak szól!
Minden ami a csajokat érdekli!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Hamupipőke-szindrómaNem véletlen, hogy a mesebeli lány, Hamupipőke azzal emelkedett ki a többi hölgy közül, hogy apró üvegcipője bizony egyetlen másik nőre sem passzolt. Sok kultúrában a kis láb a kecsesség, a női finomság és az erotika jelképe volt. A kis lábnak – amellett, hogy szép és kecses - sajnos megvan a maga hátulütője.

Ezzel a mérettel nem igazán lehet egy bizonyos sarokmagasságúnál magasabb cipőt felvenni, mert a sarok megemelésével a járófelület is jelentősen csökken, és instabillá válik. Szóval hiába diktálják a divatmagazinok a 10 centis tűsarkat, a Hamupipőkének le kell mondania erről, hacsak nem akarnak a baleseti sebészeten kikötni.

A mai divat sajnos nem igazán a kis lábúaknak kedvez, a hatalmas tűsarkak és a kerek cipőorr a nagyobb méretekkel megáldottakhoz igazodik. Míg a nagy lábon élőknek érdemes kerülniük a hegyes orrú cipőt, hiszen ez optikailag (is) nyújtja a lábfejet, addig a kis lábúaknak a kerek orról kell lemondaniuk, ellenkező esetben elég vicces látszatot keltenek. Viszont a manapság és szinte állandóan divatban levő hegyes orr nekik kifejezetten jól áll.

Méret szempontjából nem csak a nagy lábnak vannak hátrányai: sajnos a kis tappanccsal megáldott nők sem igazán boldogulnak a cipőboltokban. Az egyes cipőbetétek, sarokfogók, féltalpbetétek sajnos csak ideig-óráig segítenek a problémán, hiszen a legtöbb cipő viselés alatt kinyúlik, és ilyenkor még több anyagot kellene elvileg beletenni.

Sokan tévesen úgy vélik, hogy a kis lábúaknak könnyebb dolguk van, hiszen egy nagyobb cipőből egyszerűbb kisebbet csinálni, mint fordítva. A régi bölcsesség szerint egy kis vatta a cipő orrába minden bajra megoldást jelent, csakhogy a tanácsadó nem gondol abba, hogy a nagyobb cipő nem csak hosszabb de szélesebb is, az oldalt tág cipőre meg sajnos nem létezik megoldás.

A dolgot nehezíti, hogy a mai tinilányok egyre magasabbak, ezzel együtt a lábuk mérete is arányosan nő. A cipőméretekről már ne is beszéljünk. Németországban például az üzletekben már helyenként a 36-os méret is már hiánycikknek számít. Ennél kisebb lábbal a gyerekcipő-osztályra irányítanak, ahol lelkesen válogathatunk a rózsaszín masnival díszített csizmák és a pillangómintás félcipők között.Hamupipőkéknek a cipővásárlással itthon is meggyűlik a bajuk, hiszen egy-egy cipőboltban elvétve találhatnak néhány 35-ös méretűt, ennél kisebbért viszont speciális üzletbe kell menni vagy a gyerekosztályon körülnézni. Szerencsére egyre több üzlet nyílik ennek a piaci résnek a betömésére. Egyik legismertebb a Kis lábú nők cipőboltja elnevezésű üzlet Budapesten a Keleti pályaudvar közelében. Itt megtalálhatók a márkás cipők pl. Ara, Gabor stb. miniatűr modelljei, ezen kívül találhatunk a legutolsó divat szerinti igazán nőisen magas sarkú minőségi bőrcipőket, papucsokat, csizmákat. Az üzletet a www.kicsicipo.hu oldalon találod.
A másik megoldás az, ha cipőt készítetsz magadnak. Így biztosan kényelmes darabot kapsz készhez, amely teljes mértékben a te ízlésvilágodat tükrözi, és biztosan nem jön szembe veled az utcán.


Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!